Teknolojinin hüküm sürdüğü kişisel blog

Twitter hesabımı nasıl kurtardım?

Bu ayın 14’ünde, yakın bir arkadaşımın Instagram’dan attığı şöyle bir mesajla uyandım: “Twitter hesabın askıya alındı.” Hemen uygulamaya girdiğimde ise gördüğüm manzara şuydu:

Twitter hesabımın geçici olarak askıya alındığını gösteren mesaj
Sabah sabah gördüğüm manzara…

Hemen mail adresime girdim acaba hangi tweetler yüzünden bu sorun oldu diye. Spesifik olarak hangi tweetlerin olduğu belirtilmemişti. Sonra kendi hesabımdan atılan tweetleri gördüğümde şöyle bir manzarayla karşılaştım.

Hesabıma giren kişinin gönderdiği spam tweetler
Hesabıma giren kişinin gönderdiği spam tweetler

Yaklaşık 25-30, belki de daha fazla tweet vardı. Hesabım askıda olduğu için hesapta herhangi bir değişiklik yapamıyordum. Mail adresim de değiştirilmişti. Dolayısıyla Twitter’ın kendisi hesabım hakkında kurtarmam için bir mail gönderdiyse bile hiçbir mail bana ulaşmıyordu. Önce ilk görselde belirtildiği gibi 12 saatin dolmasını bekledim. 12 saat doldu fakat ne bir mail ne bir SMS, ne de hesaba girdiğinde yönlendirme göremedim. Hemen Twitter destek sayfasına ulaşıp askıda olan hesap için itirazda bulunmak istedim. Fakat ilgili sayfaya girdiğimde sanki login olmamış gibi bir mesaj alıyordum. Daha sonra hesabımın çalındığına dair bir destek kaydı oluşturdum. Gelen mailde hesabımın askıya alındığını, itiraz etmem gerektiğini söylüyorlardı. Zaten sorun, itirazda bulunacağım forma erişemememdi. Daha sonra gelen maile durumu açıklayan bir mail gönderdim fakat karşımda sanki robot varmış gibi sürekli aynı türden cevaplar geliyordu.

Twitter destekten gelen mail
Twitter destekten gelen mail

Biraz internette araştırma yaptığımda özellikle Türkiye’de pek çok insanın başına aynı sorunun geldiğini gördüm. Ve pek çok insan günlerce haftalarca uğraşmalarına rağmen sonuç alamamıştı. İşin kötüsü, aynı cep telefonu numarası ile yeni bir hesap da açamıyorsunuz. Epey moral bozukluğu ile pes etmek üzereydim. 2009’dan beri kullandığım bir hesap olduğu için hesabın gitmesini de asla istemiyordum. Bir sürü anı, kanıt, özel mesaj…

Sonra tekrar yine Twitter’ın destek bölümündeki hesabımın çalındığı bölümünden başvuru yapıp, gelen otomatik maile cevap olarak; hesabımın bilgim dışında kullanıldığını, spam mailler atıldığını, hesaptaki mail adresinin de değiştirildiğini anlatan bir mail gönderdim.

Benim, Twitter'a gönderdiğim açıklama
Benim, Twitter’a gönderdiğim açıklama

Yaklaşık 18 saat sonra hesabımı geri almam için ilgili adımların olduğu bir mail aldım ve hesabı tekrar aktifleştirebildim. Size önerim böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınız mutlaka ama mutlaka Twitter’a durumu açıklayan uzun bir maille geri dönüş yapın.

Sadece Twitter değil, tüm sosyal medya hesaplarımın, mail adreslerimin, kayıtlı olduğum tüm sitelerin şifreleri farklı. Bunun için özellikle mesai harcıyorum. LastPass ile tüm şifreleri rastgele ve güçlü şifreler oluşturuyorum. Seçenek sunan bütün sitelerde çift faktörlü giriş sistemini aktif olarak kullanıyorum. Ona rağmen başıma böyle bir iş geldi. Eğer sizin de başınıza benzer bir durum gelirse yukarıdaki süreçler aklınızda bulunsun.

Etiketler:

Paylaş:

Utku Sakallıoğlu, 1990 yılının bir Mayıs günü Giresun’da hayata geldi. Doğumu esnasında ilk dakikalarda beynine yeterli oksijen gitmemesi nedeniyle Beyin Felci olarak da bilinen Cerebral Palsy‘li olarak hayata tutunmuştur.  >>

Buralardayım
Kategoriler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir